Skip to content

Diensten

Business analyse

Doel

De discipline business analyse heeft veel overeenkomsten met informatieanalyse. Een belangrijk verschil is dat de business analist vanuit een breder perspectief kijkt naar klantvraagstukken, terwijl de informatieanalist de basis legt voor de ontwikkeling van nieuwe software. Onze business analisten hebben als belangrijkste focus het in kaart brengen van bedrijfsprocessen en deze vertalen naar ICT-oplossingen. De input van de business analist wordt bijvoorbeeld niet alleen gebruikt om processen te optimaliseren, maar ook kan zijn of haar als basis voor een pakketselectie dienen. Kenmerkend aan onze business analisten is dat er veel branchekennis aanwezig is, zoals over de AGF, Telecom of ICT branche.

Dit is het

Door hun specifieke branche kennis zien we de business analisten van NRP verder gaan dan alleen ICT-gerelateerde vraagstukken. We helpen onze klanten door te adviseren hoe processen verder geoptimaliseerd kunnen worden, al dan niet door de inzet van digitale middelen. Oplossingen kunnen ook gevonden worden in procesverbeteringen of organisatorische veranderingen. Centraal in de benadering van NRP staat dat een organisatie alleen die dingen moet doen die waarde toevoegen voor de klant. Met dit uitgangspunt in het achterhoofd zorgt NRP dat klanten op een frisse en andere manier naar hun eigen processen kunnen kijken.

Zo werkt het

De aard van de werkzaamheden is divers en de aanpak is vaak per klant verschillend. In essentie komt het echter altijd neer op het optimaliseren van bedrijfsprocessen en daarbij behorende verbeteringen op het gebied van organisatie en/of systemen. In sommige gevallen betreft dit een specifiek vraagstuk. Voorbeeld vragen zijn hierbij: Hoe krijg ik meer grip op mijn voorraden?, of Hoe krijg ik beter inzicht in mijn cashflow? In andere gevallen is het vraagstuk en de analyse bedrijf breed en kan het bijvoorbeeld de basis betreffen voor het selecteren van een ERP-pakket.

Geïnteresseerd?

Neem dan zeker contact op met René Bol en vraag om een vrijblijvend gesprek.

+31 6 18 84 51 42

rene.bol@nextreadypartners.com

Wat klanten zeggen

“Alleen al het inzichtelijk maken van onze lopende projecten drukte ons met de neus op de feiten. We willen te veel. Inzicht geeft echt uitzicht.”

────

“De aanpak van NRP is makkelijk te volgen, geen dikke slide decks en met respect voor onze organisatiecultuur. De structuur, die jullie hebben aangebracht, brengt rust binnen onze IT afdeling.”

────

“Uitermate kundig, zowel breed-inhoudelijk als op vlak van projectmanagement – bijzonder resultaatgericht – hands-on mentaliteit – bijzonder flexibel / wendbaar – zeer veel energie / positiviteit – ontzettend aangename samenwerking.”

Doelgroep

Bestuurders die willen weten waar processen verder geoptimaliseerd kunnen worden al dan niet met de inzet van ICT-middelen.