Skip to contentHaal meer resultaat uit uw projecten door uw mensen beter voor te bereiden

Succesvol werken aan projecten moet je leren

Het gaat heel vaak mis in complexe projecten. Ze kosten meer tijd, meer geld en meer gedoe dan nodig. Bovendien leveren ze te weinig op! Wij maken dat zelf dagelijks mee in onze praktijk. Inderdaad, werken aan projecten moet je leren. Alleen dan haal je resultaat. Na meer dan 100 projecten weten we bij Next Ready Academy hoe. 

Het verschil wordt met name gemaakt door:

1. de mensen en 
2. de manier waarop projecten worden gestuurd. 

Mensen hebben vaak moeite met het goed functioneren in een complex project. Projecten vragen namelijk andere competenties, een ander soort inspanning en vragen tijd die je niet hebt. Dat is niet erg, als je het maar beseft en mensen die meedoen aan het project daarop goed voorbereidt.

Deze constateringen worden onderbouwd door meerdere onderzoeken: 

0 %
van de projecten loopt
uit de tijd
0 %
van de projecten loopt
uit budget
0 %
van de bedrijven heeft minstens één volledig mislukt project
0 %
van de grootschalige projecten is echt succesvol

Bij de projecten waar het misgaat, ligt dat in 88% van de gevallen aan de processen binnen het project en de mensen in het project die niet goed functioneren.

Mensen en Projectbeheersing

Over welke mensen en welke processen hebben we het dan concreet?

Dat kan zijn de stuurgroep, de project sponsor, de lijnmanagers, de projectleider maar ook het projectteam, de product owners, de projectportfolio manager en/of andere stakeholders.

Heel vaak worden mensen niet goed voorbereid, weten niet wat er precies van ze wordt verwacht, zijn er binnen het project geen goede (onderlinge) werkafspraken en krijgen mensen te weinig ondersteuning. Kortom, mensen pakken hun rol niet in het project. Ze willen wel, maar ze weten niet precies hoe. En hier kunnen wij samen eenvoudig iets aan doen.

Next Ready Partners weet hoe je kennis en ervaring moet overdragen, staat voor een mensgerichte aanpak, ervaring en kwaliteit, borging van kennis en een beetje werkgeluk, met passie voor het resultaat. Wij hebben aan meer dan 100 projecten gewerkt. Wij hebben verstand van project initiatie, projectbeheersing en projectborging en delen onze kennis graag met u. Geen theorie over projectmatig werken, geen Prince 1, 2, of 3 (!) of Agile Scrum training, maar hoe je met elkaar mooie resultaten haalt in goed samenwerkende projectteams.

Onze Aanpak, Training & Begeleiding

Hoe doen we dat? We beginnen met luisteren en inschatten hoe volwassen jullie al zijn in het werken met projecten. Waar lopen jullie precies tegenaan? Wat gaat al goed? Wat kan en moet beter?

Vervolgens maken we een ontwikkeltraject op maat om jullie specifieke knelpunten aan te pakken. Deze kan bestaan uit gerichte training of workshops, teambegeleiding, 1:1 coaching of (waarschijnlijk) een combinatie hiervan.

We doen dit voor een stuurgroep, sponsors, lijnmanagers, projectleiders, teamleden, product owners en complete projectteams. Hiermee brengen we iedereen die een rol heeft in het succes van jullie project(en) naar een volgende niveau, klaar voor een beter projectresultaat, de volgende stap, het volgende project of jullie standaard projectaanpak.

Onze Workshops

Geïnteresseerd?

  • Wilt u uw mensen en projecten een stap verder brengen?
  • Ervaart u problemen met het managen van uw projecten?

Neem dan  contact op met Juul Mulder of Arie Huisman en vraag om een vrijblijvend gesprek. We komen graag luisteren om daarna een concrete aanpak te bespreken.