Skip to content

Diensten

Business consultancy

Doel

Onze business consultants adviseren organisaties inhoudelijk over bedrijfskundige vraagstukken. Dat kan op managementniveau of op operationeel niveau binnen een specifiek team of afdeling. Einddoel daarbij is altijd dat processen en werkwijzen blijvend en duurzaam verbeteren. Het kan daarbij gaan om het inrichten van een ERP systeem, het inrichten van een IT-afdeling of een breder IT-vraagstuk of strategisch advies aan het management. Onze consultants kunnen inhoudelijk adviseren omdat ze kennis hebben van specifieke processen, een specifiek vakgebied of branche.

Dit is het

Een klant wil een nieuw proces of een compleet nieuw systeem inrichten. Er worden dan implementatieconsultants van de leverancier ingehuurd voor de inrichting. Van eigen medewerkers wordt verondersteld dat ze kunnen aangeven wat men exact wil en hoe een proces het beste kan worden ingericht. Onze business consultant heeft kennis van het vakgebied, bijvoorbeeld AGF, en van IT-systemen. Zo kan hij inhoudelijk adviseren over de in te richten processen.
Hetzelfde geldt voor het inrichten van processen voor een IT-afdeling. Onze consultants hebben inhoudelijke kennis over de relevante processen en hoe je die het beste inricht om de afdeling goed te laten functioneren.

Zo werkt het

Een business consultant zorgt naast het inhoudelijke werk ook voor draagvlak. Medewerkers voelen zich gesteund door de inhoudelijke kennis van de business consultant waardoor draagvlak ontstaat. Onze business consultant zorgt ervoor dat nieuwe processen worden beschreven en besluiten worden vastgelegd zodat de kennis binnen de organisatie blijft. Dit is juist van belang om als organisatie na onze betrokkenheid verder te kunnen. Duurzaam borgen noemen we dat.

Geïnteresseerd?

Neem dan zeker contact op met Ferry van der Ende en vraag om een vrijblijvend gesprek.

+31 6 28 23 55 49
ferry.van.der.ende@nextreadypartners.com

Wat klanten zeggen

“Alleen al het inzichtelijk maken van onze lopende projecten drukte ons met de neus op de feiten. We willen te veel. Inzicht geeft echt uitzicht.”

────

“De aanpak van NRP is makkelijk te volgen, geen dikke slide decks en met respect voor onze organisatiecultuur. De structuur, die jullie hebben aangebracht, brengt rust binnen onze IT afdeling.”

────

“Uitermate kundig, zowel breed-inhoudelijk als op vlak van projectmanagement – bijzonder resultaatgericht – hands-on mentaliteit – bijzonder flexibel / wendbaar – zeer veel energie / positiviteit – ontzettend aangename samenwerking.”

Doelgroep

Project sponsoren, stuurgroep leden en IT directeuren, die inhoudelijk hulp willen bij de implementatie van een IT systeem of bij het inrichten van processen.