Skip to content

Diensten

Duo coaching

Doel

Wil jij verder groeien in je rol als people manager of projectmanager? Besef je: wat me heeft gebracht waar ik nu ben, brengt me niet waar ik wil zijn? Ben je op zoek naar andere aanpakken en denkwijzen om je mogelijkheden te vergroten? En wil je leren van en met een collega? Dan is dit traject op je lijf geschreven.

Dit is het

Duo-coaching is een vorm van coaching, waarbij jij samen met een collega manager (van je eigen of een ander bedrijf) en onze coach je verdere ontwikkeling in gang zet. Duo-coaching is zeer effectief, omdat jij met je collega manager de opvolging in de praktijk vormgeeft. Dat is de sleutel voor effectieve en structurele verandering.

Zo werkt het

Duo-coaching vindt dus plaats in drietallen: twee (project)managers en onze coach. Het eerste gesprek is een intake waarin we spreken over verwachtingen, doelen, onderling vertrouwen en de manier van werken. Als alle partijen na de intake verder willen, wordt deze opgevolgd met concrete afspraken over de coachvraag, de frequentie van de gesprekken en de follow-up. Uitgangspunt bij ieder coachings-gesprek is een praktijkcasus van een deelnemer. Deze casuïstiek wordt besproken, bevraagd, van meerdere kanten bekeken en geanalyseerd. Tips en complimenten worden gedeeld en waar nodig aangevuld met een theoretisch kader (presentaties, hand-outs, inspiratiebronnen). De besproken casuïstiek wordt afgesloten met één of meerdere vervolgstappen. Als na enige tijd blijkt, dat de ingebrachte casuïstiek onvoldoende is om aan de coachvraag te voldoen, dan draait onze coach de rollen om en geeft de deelnemers concrete opdrachten mee om de afgesproken resultaten toch te bereiken. Een gemiddeld traject bestaat uit 6 sessies van 1,5 uur, maar dit is afhankelijk van de coachvraag. Onze coach evalueert regelmatig met de deelnemers. Eerder stoppen of verlengen is altijd mogelijk.

Hierna

  • Kun jij je beter verplaatsen in anderen;
  • Kun je meerdere denkwijzen begrijpen en inzetten om een oplossing te bepalen voor problemen en uitdagingen;
  • Ben je in staat om een andere aanpak in de praktijk toe te passen;
    Neem je meer tijd voor expliciete reflectie;
  • Maken jullie elkaar in het dagelijkse werk echt beter en
  • Heeft de organisatie meer mensgerichte (project)managers, die hun functioneren zelf evalueren, aanpassen en met elkaar tot betere prestaties komen.

Geïnteresseerd?

Neem dan zeker contact op met Juul Mulder en vraag om een vrijblijvend gesprek.

+31 6 10 94 65 64
juul.mulder@nextreadypartners.com

Wat klanten zeggen

“Een cadeautje! 1,5 uur de tijd om even stil te staan en na te denken over casuïstiek uit de praktijk, je eigen aanpak en die van een ander.”
────
“Ik heb haar steviger zien worden, met meer lef en zelfverzekerdheid.”
────
“Duo-coaching heeft het onderling vertrouwen vergroot en de samenwerking verbeterd.”
────
“De coach is confronterend, empathisch en luistert goed, maar pakt je ook vast en laat je niet gaan, tot er een volgende stap is bedacht.”
────
“Een veilige omgeving om (moeilijke) dingen zonder schroom te bespreken. En de coach creëert die open, veilige en pragmatische setting.”

Doelgroep

Twee (project)managers die van elkaar willen leren, die elkaar vertrouwen en die op een vergelijkbaar niveau werken in dezelfde organisatie of branche.