Skip to content

Terugblik NEXT READY PARTNERS EVENT 2023

Cultuurverandering
de nieuwste inzichten over
Leiderschap in het ondertussen

5 oktober 2023

Leeuwenbergh Utrecht

Transformatie gaat gepaard met een periode waarin het oude niet meer is, en het nieuwe nog niet staat. Antropologen noemen deze fase liminaliteit, het ondertussen. Hierin heb je twee soorten leiderschap nodig. Het gewone leiderschap moet je gewoon goed regelen: conflicten oplossen, dingen ordenen, kaders en
structuren uitzetten. Dat is de rol van de chief. En daarnaast hebben we het buitengewone liminale leiderschap: een nieuwe orde brengen in de chaos, een nieuw normaal creëren. Dat is de rol van de magiër.

Jitske Kramer was op 5 oktober onze gastspreker in Utrecht. Wat een fantastisch event was dat! Het was een waar geschenk voor iedereen die aanwezig was. In een wereld die voortdurend evolueert, is het essentieel dat we onszelf opnieuw uitvinden, heroverwegen wat als normaal wordt beschouwd en hoe we de uitdagingen aangaan. 

Als project- en interimmanagers bij onze klanten is het onze taak om niet alleen de heersende bedrijfscultuur te begrijpen, maar ook om diepgaande digitale transformaties te stimuleren. Soms betreden onze klanten onbekend terrein, zonder duidelijk eindpunt in zicht. In zulke ’tricky’ tijden is de manier waarop mensen binnen de organisatie met elkaar omgaan van onschatbare waarde.”

Over Jitske Kramer

Jitske Kramer is naast corporate antropoloog ook ondernemer, bestseller auteur en voormalig ’trainer van het jaar’. Ze reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Via ijzersterke trainingen, lezingen en masterclasses brengt ze haar kennis en ervaringen naar de wereld van organiseren, samenwerken en leiderschap. Ze heeft de ambitie om organisaties te activeren om voor alles en iedereen woest aantrekkelijk te zijn. In haar verhalen wordt wat vertrouwd is vreemd. En wat vreemd is vertrouwd. 

Meer weten over Jitske Kramer en haar werk? Kijk dan op www.jitskekramer.nl