Skip to content

Services

Information analysis

Doel

We zien dat veel bedrijven bij het implementeren van een nieuw IT-systeem zoveel als mogelijk kijken naar een standaardoplossing. Toch komt het nog regelmatig voor dat een standaardoplossing de bedrijfsprocessen onvoldoende ondersteunt. Wanneer bedrijfsprocessen lastig blijken om in het nieuwe systeem te implementeren, kan het aanpassen of ontwikkelen van software een oplossing zijn. In dat geval kunnen de informatieanalisten van NRP uitkomst bieden.

Dit is het

Eén van de eerste stappen in een ontwikkeltraject van nieuwe software is namelijk de informatieanalyse. Hiermee wordt vastgesteld of het aanpassen van bestaande systemen, of het ontwikkelen van nieuwe software een juiste keuze is voor een organisatie. Hiertoe leggen onze analisten de informatiebehoefte van een organisatie vast en geven op basis hiervan input voor vervolgstappen in de softwareontwikkeling. Hiermee leggen we feitelijk de basis voor nieuwe software. Maar de analisten van NRP gaan verder. We zien softwareontwikkeling altijd in een breder perspectief en samen met de klant beoordelen we niet alleen de impact op ICT-gebied, maar ook op processen en organisatie. Zo opereren onze informatieanalisten op het snijvlak van ICT en business.

Zo werkt het

Bij het ontwerpen van nieuwe software, of aanpassingen in bestaande, beginnen onze informatieanalisten altijd met een verkennend onderzoek om de eisen en wensen aan de nieuwe software in kaart te brengen. We adviseren onze klanten over de haalbaarheid van die eisen en wensen in relatie tot de nieuwe oplossing en bedrijfsprocessen. Ook bespreken we de impact op bestaande processen en de organisatie. Het zou immers zomaar kunnen dat de nieuwe software een geheel nieuwe dimensie toevoegt aan de bedrijfsactiviteiten, zoals het inrichten van ondersteuning en beheer.

Nadat de behoeften in kaart zijn gebracht, worden deze vertaald naar een functioneel ontwerp en een logisch datamodel. Dit is de input voor de mensen die uiteindelijk de software gaan maken. Maar hier houdt de rol van NRP niet op. NRP kan tijdens de ontwikkeling de klant ondersteunen door te monitoren dat de oorspronkelijke eisen en wensen ook daadwerkelijk op de juiste wijze geïmplementeerd worden.

Geïnteresseerd?

Neem dan zeker contact op met René Bol en vraag om een vrijblijvend gesprek.

+31 6 18 84 51 42

rene.bol@nextreadypartners.com

Wat klanten zeggen

“Alleen al het inzichtelijk maken van onze lopende projecten drukte ons met de neus op de feiten. We willen te veel. Inzicht geeft echt uitzicht.”

────

“De aanpak van NRP is makkelijk te volgen, geen dikke slide decks en met respect voor onze organisatiecultuur. De structuur, die jullie hebben aangebracht, brengt rust binnen onze IT afdeling.”

────

“Uitermate kundig, zowel breed-inhoudelijk als op vlak van projectmanagement – bijzonder resultaatgericht – hands-on mentaliteit – bijzonder flexibel / wendbaar – zeer veel energie / positiviteit – ontzettend aangename samenwerking.”

Doelgroep

Projectteams en bestuurders die met vraagstukken zitten over de functionele invulling van hiaten in de ondersteuning van het proces door software.