Skip to content

Diensten

Pakket selectie

Doel

De juiste keuze maken! Vandaag de dag is de mate waarin uw organisatie succesvol is mede afhankelijk van de mate waarin uw softwareoplossingen uw bedrijfsvoering en informatievoorziening ondersteunen. Dit draagt immers bij aan het realiseren van de doelstellingen en besturing van uw organisatie. Dit maakt het selecteren van nieuwe softwareoplossingen voor uw organisatie van strategisch belang en direct bepalend voor succes in de toekomst.

Dit is het

Wij begeleiden uw organisatie bij het maken van een onderbouwde keuze voor een nieuwe softwareoplossing. Een keuze voor de juiste software is zeker gezien de overvloed aan oplossingen en leveranciers in de markt en de ontwikkelingen die hierin plaatsvinden geen gemakkelijke. De software zal moeten voldoen aan de karakteristieke eigenschappen van uw organisatie. Maar niet alleen de uiteindelijke keuze voor een softwareoplossing is van belang, maar ook de keuze voor de leverancier is minstens zo belangrijk.

Zo werkt het

De selectie van de software maakt onlosmakelijk deel uit van de totale implementatie van een softwarepakket. Deze implementatie bestaat uit vier fasen: de voorbereiding, de selectie, de implementatie en de nazorg. Nadat we tijdens de voorbereidingsfase kennis hebben genomen van o.a. de achtergrond van uw vraag, uw missie en strategie, huidige knelpunten en de waarde die uw organisatie toevoegt, starten we met de selectiefase. We stellen met u een long list op van mogelijke oplossingen en leveranciers en verzorgen de informatieaanvraag om meer te weten te komen over de software en de mogelijke leverancier. We helpen u met het stellen van de juiste vragen en het schrijven van een demonstratiescript, zodat u kan objectief kan beoordelen in hoeverre de software past binnen uw organisatie en of u de juiste klik heeft met de leverancier. Zodra de keuze is gemaakt ondersteunt NRP u ook bij de contractonderhandelingen en desgewenst bij de voorbereidingen op de implementatie.

Onze bewezen, flexibele methodiek en pragmatische aanpak op gebied van softwareselectie is toepasbaar bij omvangrijke als bij kleinere projecten.

Na dit selectieproces

  • Is er op een objectieve en onafhankelijke manier de beste softwareoplossing gekozen voor uw organisatie.
  • Is voor de implementatie het draagvlak binnen uw organisatie vergroot en zijn de eisen van de verschillende stakeholders beter op elkaar afgestemd.

Geïnteresseerd?

Neem dan zeker contact op met Maarten Broekhuizen en vraag om een vrijblijvend gesprek.

+31 6 51 88 55 49
maarten.broekhuizen@nextreadypartners.com

Wat klanten zeggen

“Dank voor jullie begeleiding, fijn dat jullie ons door deze storm hebben geleid’

Doelgroep

Financieel directeur, project sponsoren, stuurgroepleden en IT-directeuren, die willen weten of het aan te schaffen softwarepakket zal bijdragen aan de realisatie aan de organisatiedoelstellingen.