Skip to content

Diensten

Talent development scan

Doel

De strijd om het talent is een strategische voor alle bedrijven. Het juiste talent in huis halen, ontwikkelen en binden is cruciaal om op langere termijn te overleven. Wilt u weten hoe uw organisatie het doet op het vlak van talent development? Heeft u de indruk, dat het potentieel in uw organisatie niet tot wasdom komt of erger nog, vroegtijdig vertrekt? Wilt u weten hoe u het beste uit uw talenten haalt en dit potentieel behoudt voor uw organisatie? Dan is deze scan een goede start.

Dit is het

De talent development scan is een afgebakend traject, waarin wij kijken hoe uw organisatie omgaat met het ontwikkelen van talent. We kijken naar uw visie, leiderschap en commitment. We kijken naar uw mensen, processen, systemen en cijfers. We geven u een helder beeld van de huidige situatie en een advies voor de toekomst, korte en lange termijn.

Zo werkt het

Het traject start met een uitgebreide intake. Wat wilt u bereiken? Welke problemen ervaart u? Welke uitdagingen spelen een belangrijke rol? Welke gemiste kansen ziet u? Welke uitkomsten verwacht u? Wij zullen ook aangeven wat we van u nodig hebben. Daarna volgt een reeks van interviews en het doornemen van processen, systemen en documentatie. Wij bekijken talent development vanuit 4 verschillende invalshoeken:

  1. Ontwikkelnoodzaak – van bovenaf/buitenaf: wat heeft de organisatie nodig, gekoppeld aan de strategie, de ontwikkelingen in de markt en de klantvraag?

  2. Ontwikkelbehoefte – van onderaf: wat willen medewerkers en hun managers zelf?

  3. Instroom: hoe haalt u talent binnen en wat gebeurt er met hen het eerste jaar?

  4. Doorstroom – groei: wat hebben medewerkers en hun managers nodig om verder te komen binnen uw organisatie en hun potentieel tot bloei te laten komen?

Wij rapporteren onze bevindingen niet alleen na afloop maar ook tussentijds, zodat er voldoende draagvlak wordt gecreëerd om met ons advies aan de slag te gaan.

Door deze aanpak

  • Heeft u een helder beeld van de sterkte punten en de verbeterpunten binnen uw organisatie met betrekking tot talent development.
  • Heeft u een advies om het talent in uw organisatie beter te ontwikkelen en te behouden, zowel op strategisch, tactisch, als operationeel niveau.
  • Kunt u dit advies zelfstandig implementeren en/of kunnen wij u daarbij van dienst zijn, mocht u dat willen.

Geïnteresseerd?

Neem dan zeker contact op met Juul Mulder en vraag om een vrijblijvend gesprek.

+31 6 10 94 65 64
juul.mulder@nextreadypartners.com

Wat klanten zeggen

“NRP streeft naar coproductie, waarin ze de organisatie een stap verder helpen, in plaats van een onderdeel of verantwoordelijkheid over te nemen. Kenmerkend zijn de projectmatige aanpak, scherpe analyses, hoge betrokkenheid en helderheid naar de opdrachtgevers toe. Plezierig en leerzaam om mee samen te werken.”

────

“The NRP partner quickly established credibility with senior leaders and all levels of employees. A strong process focus, coupled with high levels of expertise, meant we experienced strong delivery of L&D services. The NRP partner always took time to truly understand the business context and underlying need before designing a proposal. They challenged us rigorously to ensure that targets were realistic and aligned to the needs we had.”

Doelgroep

Leiders, die willen weten hoe ze talent development in hun organisatie kunnen verbeteren.