Skip to content

Marcel Visser

Marcel is een zeer ervaren, resultaatgerichte en pragmatische programma, project en interim manager met een passie voor het verbeteren van uw klant en medewerkers ervaring. Hij legt graag de focus op het helpen van mensen, teams en organisaties bij hun ontwikkeling en effectiviteit, in het bijzonder gericht op klantbeleving en digitalisering.

Met 30 jaar ervaring kent Marcel het landschap van Customer Service in al haar vormen: van Customer Support, Professional Services en Opleidingen tot het meeromvattende Customer Success zoals dat het afgelopen decennium is ontstaan. Hierin heeft Marcel met veel plezier en succes als lijnmanager opgetreden en ook grote (internationale) digitaliseringsprojecten geleid. 

Deze projecten waren altijd gericht op het verbeteren van zowel de interne informatiestromen en processen als de beleving bij de klant door deze als uitgangspunt te nemen in alle interacties met de klant. Een strategisch/tactische aanpak gecombineerd met pragmatisme door aan te pakken wat direct gerealiseerd kan worden, kenmerkt zijn manier van werken.

Marcel heeft ervaring met het managen van organisatorische wijzigingen, zoals het centraliseren van afdelingen, en met het digitaliseren van processen, zowel in combinatie als los van elkaar. Met betrekking tot digitalisering heeft hij kennis opgedaan van vele servicegerichte software oplossingen waaronder GainSight, ServiceNow, SalesForce, MSDynamics, BMC ServiceDesk, Khoros, Google Search Appliance, Elastic Search en Coveo.

Hij heeft tevens ervaring in de ontwikkeling van platformen waarbij meerdere standaard software componenten worden gecombineerd met maatwerk aanpassingen tot één oplossing.

Zijn focus ligt altijd op de organisatiedoelen, het werkplezier van en met de medewerkers en de balans bewaren met wat de klant verwacht. Mede door zijn toegankelijkheid, relativerend vermogen en drive om goed voorbereid te zijn ontstaat er een positief eindresultaat en zijn voormalig teamleden en opdrachtgevers enthousiast over de samenwerking met Marcel.

Klantcases

Digital Customer Success opgezet

De Customer Success afdeling was gericht op de kleine groep grote klanten en was door de handmatige, ongestructureerde aanpak niet schaalbaar naar de grote groep kleinere klanten. Er was behoefte
Lees verder

Wereldwijd Centraliseren Customer Support

Bij een internationaal softwarebedrijf werd een volledige centralisatie van de organisatie doorgevoerd nadat de notering aan de Amsterdamse Beurs was beëindigd door een Private Equity overname. Voor de customer support
Lees verder

Online Community platform voor hoge klanttevredenheid

Klanten van een softwarebedrijf moesten verschillende websites langs om informatie te vinden en zelfs dan bleek dat niet alle benodigde informatie online beschikbaar was. Een paar voorbeelden ter illustratie: Online
Lees verder